Nemzetközi öttusaverseny

2019. június 20. 14:32


1956. május 27-én Alagon rendezték meg a nemzetközi öttusaverseny lovaglás versenyszámát, amely a nyitánya volt a viadalnak.

A versenyen Magyarország mellett képviseltette magát Csehszlovákia, Románia, Svájc és a Szovjetunió. A lovaglás csapatversenyét a magyar A-csapat nyerte, a második a magyar B-csapat lett, a harmadik helyet pedig – a magyar utánpótlás-csapat szerezte meg. Egyéniben Bódi János győzött.

Bódy [sic!] János, a nemzetközi öttusaverseny lovaglószámának győztese Hun nevű lován a gát felett.(Forrás: Esti Budapest, 1956/124: 6.)

Bódi János, az alagi nemzetközi öttusaverseny tereplovagló versenyének győztese nyilatkozik Vad Dezső (b) rádióriporternek.
(Forrás: mtva.hu)

Ugyanezen a napon Alagon repülőgépmodell-versenyt is rendeztek. Bojár Sándor, az MTI fotósa megörökítette, hogy az 1956-os verseny tereplovaglás számának rendezői – talán a modellverseny tiszteletére – meglehetősen szokatlan akadályokat állítottak fel.

Török Ferenc öttusázó tereplovaglás közben a nemzetközi öttusaverseny és országos bajnokság első napján Alagon.
(Forrás: mtva.hu
)

Kovácsi Aladár öttusázó az Alagon rendezett nemzetközi öttusaverseny és országos bajnokság első napján tartott tereplovagló versenyen.
(Forrás: mtva.hu
)