Lakossági tájékoztató a koronavírussal kapcsolatban

2020. február 27. 11:29


FONTOS INFORMÁCIÓK 

LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ A KORONAVÍRUSSAL KAPCSOLATBAN

Tisztelt Lakosok! 

A hatóságok által kiadott szakmai protokoll alapján, aki az elmúlt két hétben Észak-Olaszországból vagy a koronavírussal érintett országok bármelyikéből hazatért, és bármilyen betegségtünetet észlel magán, az maradjon otthon, és semmiképpen se személyesen, hanem telefonon vegye fel a kapcsolatot háziorvosával, gyermek esetén a házi gyermekorvosával, illetve a rendelési időn kívül az ügyelettel! Előzetes egyeztetés nélkül semmiképpen se keressenek fel egészségügyi intézményt, hanem a telefonos tájékoztatás alapján járjanak el a továbbiakban.

Működik éjjel-nappal elérhető országos ügyeleti központ is, a 06-80-277-455, illetve a 06-80-277-456 ingyenesen hívható telefonszámokon, valamint a koronavirus@bm.gov.hu címen is tehetnek bejelentést, kérhetnek információt a témában.

Szeretném felhívni a figyelmet a kézmosás fontosságára és a kézfertőtlenítő használatára.

A vírusok különösen az idős, illetve a betegség miatt legyengült szervezetre veszélyesek, ezért fontos, hogy az év ezen időszakában szokásos, a már korábban az influenzajárvány miatt elrendelt látogatási tilalmak továbbra is életben vannak. Kérjük, ezt is fokozottan tartsa be mindenki.

2020. február 26.

Dunakeszi Város Önkormányzat