KORLÁTOZOTT TÉLI MŰKÖDÉS

2022. december 6. 11:20


A dunakeszi Kölcsey Ferenc Városi Könyvtár energia-veszélyhelyzet miatti korlátozott téli működése

Értesítjük kedves Olvasóinkat, hogy az energia-veszélyhelyzetre való tekintettel a Kölcsey Ferenc Városi Könyvtár 1. Sz. Fiókkönyvtára (Állomás sétány 17.) 2022. december 1. és 2023. március 31. között zárva tart. A Fiókkönyvtár állományának kölcsönzése ezalatt szünetel.

A Központi könyvtár (Kossuth Lajos u. 6.) a fent jelzett időszakban – a Covid világjárvány alatt már néhány héten keresztül bevezetett – (részben) online működésre tér át. A dokumentumokat az olvasók a könyvtár honlapján keresztül, telefonon és e-mailen tudják lefoglalni, majd a számukra összekészített könyvcsomagokat (a könyvtár nyitvatartási idejében H, K, CS, P: 10–18, szerda: 10–16) az intézmény bejárati ajtaján keresztül átvenni. A visszahozott könyvek átvételét kollégáink ugyancsak az ajtón keresztül végzik.
A könyvtár 2022. december 1. és 2023. március 31. között rendezvényeket nem tart, egyedül az online felnőtt- és gyermek irodalmi kvízeit folytatja.

A kölcsönzés lehetőségei:

1. Webes foglalás és előjegyzés (0-24 órában)
A Központi könyvtárban található könyvekre kölcsönzési igényt lehet bejelenteni online katalógusunkon (http://minerva.dkvk.hu) keresztül.
Amennyiben a kiválasztott könyv nem áll kölcsönzés alatt, azt le lehet foglalni. A foglalás után (a foglalások számának függvényében 1-3 napon belül) visszajelzést küldünk a teljesítésről, csak ezt követően lehet a dokumentumért személyesen eljönni.
Amelyik könyv kölcsönzés alatt áll, arra előjegyzést lehet tenni. Ha a könyvet visszahozzák, az előjegyzőt értesítjük, hogy a dokumentum már átvehető.
Egyszerre legfeljebb 5 könyvet lehet lefoglalni vagy előjegyezni.

Segédlet a foglaláshoz és az előjegyzéshez:

Előjegyzés, foglalás, hosszabbítás

Kérjük, figyeljék, hogy csak a Központi könyvtár állományába tartozó könyveket jelöljék meg, mert a Fiókkönyvtár állománya a fent megjelölt időszakban nem kölcsönözhető!
Amennyiben a foglalás vagy az előjegyzés az olvasójegy lejárta miatt nem lehetséges, kérjük, az érvényesítés miatt hívja munkatársainkat a központi könyvtárban a 06-27-341-853 számon.

2. Telefonos kölcsönzés (H, K, CS, P: 9–17, szerda: 9–15 között)
Központi könyvtár: 06-27-341-853

A bediktált lista 5 művet tartalmazhat. A könyvek átvételére csak a telefonos visszajelzésünk után van lehetőség.

3. E-mailes kölcsönzés
A foglalas@mail.dkvk.hu e-mail címen leadott lista alapján. E-mailen leadott rendelések esetén mindenképpen kérjük feltüntetni az olvasójegyen szereplő nevet és születési dátumot is! Kérhető könyvek száma maximum 5 darab lehet. A könyvek átvételére csak visszajelzésünk után van lehetőség!

Kérjük, hogy az olvasójegyet minden esetben hozzák magukkal!

A rendhagyó működés körülményei fokozott türelmet és együttműködést kívánnak mindannyiunktól. Megértésüket kérik és köszönik a Könyvtárosok!