Kölcsönzési lehetőség április 26-tól

2021. április 23. 10:49


Kedves Olvasóink!

2021. április 26-tól (hétfőtől) a központi és a fiókkönyvtárunkban újra lehetőséget biztosítunk könyvek visszahozatalára és előzetesen megkért könyvek elvitelére.
Az Olvasók a könyvtár épületébe továbbra sem léphetnek be, a könyvek átvétele és átadása az ajtóban történik hétfőtől péntekig 9 és 15 óra között.
Szájmaszk használata kötelező!

A kölcsönzés lehetőségei április 26-tól:

1. Webes foglalás és előjegyzés (0-24 órában)
A könyvekre kölcsönzési igényt lehet bejelenteni online katalógusunkon (http://minerva.dkvk.hu) keresztül.
Amennyiben a kiválasztott könyv nem áll kölcsönzés alatt, azt le lehet foglalni. A foglalás után (a foglalások számának függvényében 1-3 napon belül) visszajelzést küldünk a teljesítésről, csak ezt követően lehet a dokumentumért személyesen eljönni.
Amelyik könyv kölcsönzés alatt áll, arra előjegyzést lehet tenni. Ha a könyvet visszahozzák, az előjegyzőt értesítjük, hogy a dokumentum már átvehető.
Egyszerre legfeljebb 5 könyvet lehet lefoglalni vagy előjegyezni.

Segédlet a foglaláshoz és az előjegyzéshez:
http://dkvk.hu/elojegyzes-foglalas-hosszabbitas/

Kérjük, figyeljék, hogy melyik kölcsönzőhely állományába tartozó könyveket jelölték meg, mert azt csak az adott szolgáltató helyen (központi könyvtárban, fiókkönyvtárban) vehetik át.
Amennyiben a foglalás vagy az előjegyzés az olvasójegy lejárta miatt nem lehetséges, kérjük, az érvényesítés miatt hívja munkatársainkat a központi könyvtárban a 06-27-341-853, a fiókkönyvtárban a 06-27-390-144 számon.

2. Telefonos kölcsönzés (H-P: 8-16 óra között)
Központi könyvtár: 06-27-341-853/17-es mellék, Fiókkönyvtár: 06-27-390-144
A lediktált lista 5 művet tartalmazhat. A könyvek átvételére csak a telefonos visszajelzésünk után van lehetőség.

Kérjük, hogy az olvasójegyet minden esetben hozzák magukkal!

A rendhagyó működés körülményei fokozott türelmet és együttműködést kívánnak mindannyiunktól. Megértésüket kérik és köszönik a Könyvtárosok!