FOTÓPÁLYÁZATI FELHÍVÁS!

2015. szeptember 12. 13:28


A Kölcsey Ferenc Városi Könyvtár 1. Sz. Fiókkönyvtára
bemutatkozási lehetőséget
hirdet amatőr, ill. félprofi fotósok számára
az alábbi témakörben:
„Dunakeszi minden időben”
A felhívásra olyan képeket várunk, amelyek Dunakeszi sokszínű, megújuló életét jelenítik meg, vagy bármilyen szempontból városunkhoz köthetők. Amennyiben Dunakeszi régmúltját bemutató fotókat is használnának pl. montázstechnika alkalmazásával, a fotók korábbi lelőhelyeit, ill. alkotóit is kérjük feltüntetni. A jelentkezők munkái, jelentkezőnként egy-másfél hónapig lesznek láthatók a fiókkönyvtár (Állomás stny. 17.) előterében. A legjobb fotós önálló, megnyitóval egybekötött kiállítással mutatkozhat be a Kölcsey Ferenc Városi Könyvtárban (Kossuth u. 6.).
Részvételi feltételek:
A jelentkező kizárólag saját, eredeti szerzői alkotásával indulhat, azonban kollázs- ill. montázstechnika alkalmazható.
A pályázaton bárki részt vehet kortól függetlenül.
A képek készülhetnek digitális kamerával vagy bármilyen digitális kép alkotására alkalmas egyéb eszközzel, de bármely analóg technikával is. Beadható bármely digitális vagy grafikai eljárással alakított kép is.
A képeket minimum A/4 méretben (20 x 30 cm) fotópapírra nyomtatva személyesen lehet leadni az 1.Sz. Fiókkönyvtárban, (Állomás sétány 17.) vagy postai úton eljuttatni a Kölcsey Ferenc Városi Könyvtár 1. Sz. Fiókkönyvtár címére. A képek hátoldalára kérjük ráírni a mű címét, a beküldő nevét, elérhetőségét (telefon, e-mail), valamint azt, hogy milyen sorrendben kívánja a képeket a tablókra felhelyezni.
Digitális formátumban is kérjük beküldeni a pályamunkákat a fiok@mail.dkvk.hu e-mail címre. A képfelbontás minimum 1024 x 768 pixel legyen. Ez esetben is kérjük feltüntetni a mű címét és a beküldő elérhetőségeit, valamint a sorrendiséget.
Egy személy annyi pályaművet adhat le, amely elfér a 4 db 55×85 cm-es tablóinkon. Pl. A/4 méretben maximum 25 db fotót, melyből kb. 9 db álló, 14 db fekvő.
A fotósok közül szakmai zsűri választja ki a legjobbat, aki önálló kiállítással mutatkozhat be a Kölcsey Ferenc Városi Könyvtárban (Kossuth u. 6.). A kiállított fotókat feltöltjük a facebook-oldalunkra, ahol a látogatók is szavazhatnak (a „Tetszik” gombbal). A legkedveltebb fotós lesz a közönségdíjas alkotó.
A fotók beérkezésének határideje: folyamatos. Bemutatkozási lehetőséget 2016 decemberéig biztosítunk.
Díjazás: A résztvevők – többek között – értékes fotós témájú könyveket kapnak.
A legjobb fotós önálló kiállításának megnyitójáról a későbbiekben tájékoztatjuk résztvevőinket.
A felhívással kapcsolatos további információ kérhető a fiok@mail.dkvk.hu e-mail címen, a 27 390 144 telefonszámon, illetve a www.dkvk.hu és a www.facebook.com/fiokkonyvtar.dunakeszi oldalakon.