Magát Tamás

1967-ben születtem, Balassagyarmaton. 14 éves koromig egy kis faluban éltem, Patvarcon. Elég hamar kiderült, hogy könnyen tanulom a matematikát, s az osztálytársaimnak is jól tudtam segíteni! Középiskola után egyenes út vezetett a tanárképző főiskolára, melyet Egerben végeztem el. A geometria volt a kedvenc tantárgyam, melyet a mai napig is nagyon jól tudok hasznosítani!Sokszor előfordult az életemben, amikor érdekes, megörökítendő dolgokat láttam, hogy gondolatban kattintottam egyet a nem létező fényképezőgépemmel 🙂
Később, 2001– ben gyermekeim születése után végre rászántam magam, s vettem egy Nikon F 55– ös tükörreflexes fényképezőgépet, hogy legyen mivel megörökíteni a csemetéket. Rövid idő múlva azon kaptam magam, hogy több kép készül a minket körülvevő természetről, mint a gyerekekről. Később még egy SIGMA 70-300 DL SUPER MACRO optikát is sikerült beszereznem, hogy a kialakult szenvedélyemnek jobban hódolhassak. Különböző internetes fotóportálokon edződve ma már elmondhatom, megtanultam 1-2 dolgot a fotózással kapcsolatban.
2006-ban bővült a felszerelésem egy NIKON D 70s Digitális tükörreflexes géppel, így most már sok mindent lencsevégre kaphatok!
Dunakeszin – ahol élek – helyi pályázatokon szerepeltem már jó eredményekkel. Fényképeztem már esküvőkön. S azt hiszem, ismerőseim örömére sok képemet őrzik becsben, bekeretezve lakásaik falán.
Hétköznapi pillanatokat mutatok a természetből, olyanokat, melyeket bárki láthat, de a mai rohanó életünkben nem mindenki képes észrevenni. Lassítsunk tehát, próbáljuk meg látni, vegyünk észre környezetünkben lévő formákat, színeket. Hagyjuk, hogy érzéseink kicsit uralkodjanak tudatunk fölött. S egy új világ nyílik majd meg előttünk melyben tisztábban, szebben láthatunk mindent.


Születési név:
Magát Tamás

Művészeti ág:
fotóművészet

Lakhely:
Dunakeszi, Barátság utca 20.

Telefonszám:
+36 70 9446189

E-mail:
tagamtom@freemail.hu

Web:
tamasfoto.gportal.hu

Kiállítások/művek:
Volt már több önálló kiállításom Dunakeszin, Budapesten.

Irodalom:
(Forrás: http://tamasfoto.gportal.hu)

Vissza az adatbázis nyitólapjára.