Dudás Gyula

Ifjúkoromban sokat fotóztam, de akkoriban csak emlékeket gyűjtöttem, diafilmen, papírképen megörökítve azokat. Több évtizedes kihagyás után 2006-tól újra fényképezőgépet vettem a kezembe. És most már szinte le sem tudom tenni. Mondhatni, megváltoztatta a világlátásomat. Pontosabban gazdagította és koncentráltabbá, lényegretörővé tette azt. A kamera keresőjén, az objektíven keresztül könnyebb meglátni a lényeget, ha keressük, és ha rá tudunk hangolódni. Olyankor, amikor amatőr fotósként így rálelek egy-egy témára, örömmel osztom meg másokkal, igyekezve egyedi módon láttatni azt.Úgy gondolom, hobbifotósként az erősségem a manír nélküliség: a modorosság elkerülésére törekszem. Célom a főtéma, a gondolat határozott láttatása – személyiségemből fakadóan is – visszafogott, természetes eszközökkel.
2007 elejétől tagja vagyok a Nagymarosi Képzőművészeti Egyesületnek (NAKE).


Születési név:
Dudás Gyula

Művészeti ág:
fotóművészet

Lakhely:
Göd, Petőfi Sándor utca 35.

Telefonszám:
+36 27 331849

E-mail:
gyula@artlett.hu

Web:
artlett.hu

Díjak:
2008 - Retró Fotópályázat és Kiállítás I. díj
2009 - MAFOSZ Nőnapi Képeslap díj
2010 - 2. Székesfehérvári Fotó Udvar I. díj
2010 - A szlovéniai Exposed International Salon of Digital Photography-n egy képemet elfogadták
2011 - A Szerbiában megrendezett 1st INTERNATIONAL PHOTOGRAPHY EXIBITION "PORTRAIT 2011"-en két képemet javasolták kiállításra
2011 - A 65th BRISTOL INTERNATIONAL SALON OF PHOTOGRAPHY 2011-en egy alkotásom bejutott a kiállítás anyagába


Kiállítások/művek:
2007-től évente kétszer vettem részt csoportos kiállításon: a NAKE Tavaszi, illetve Őszi Tárlatain Nagymaroson. Ugyancsak az egyesülettel mutattam be fotóimat Kismaroson, Vácott, Tatán és Szombathelyen.
2011 - önálló kiállítás, "Hej, Dunáról fúj a szél...", Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola, Dunakeszi

Vissza az adatbázis nyitólapjára.