Bocsák István Károlyné

Életút

Tízéves koromig Budapesten, Wekerle-telepen éltünk.

Budapesten, a Szilágyi Erzsébet Leánygimnáziumban érettségiztem, majd a budapesti Tanítóképző Intézetben szereztem tanítói diplomát. Pedagógusi pályámat Pilisen, tanítóként kezdtem, majd a Tanítóképző Intézet Gyakorló Általános Iskolájában tanítottam fiam, illetve lányom megszületéséig. Ezután Óbudán a Gyenes János Általános Iskolában tanítottam az 1980/ 1981-es tanév végéig. Ekkor meghívást kaptam a Fazekas Mihály Fővárosi Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium alsó tagozatába, itt mint vezető tanár dolgoztam 1994 augusztusáig. Közben az ELTE BTK-án pedagógia szakos tanári diplomát szereztem. Ez alatt az idő alatt már óraadó tanárként oktattam az esti és a nappali tagozaton is a Budapesti Tanítóképző Főiskolán. 1994-ben meghívtak a Főiskola Magyar Nyelvi és Irodalmi Tanszékére főállású oktatónak, ahol 1994-1999 között Anyanyelvi tantárgypedagógiát oktattam. Pályám utolsó két évében egyházi iskolának, a Regnum Katolikus Általános Iskolának voltam az igazgatója és tanára. Innen mentem nyugdíjba 2001-ben.

 

Jelenlegi munkahely

Nyugdíjazásomat követően 2003-ban Dunakeszire költöztünk. 2006-ban kaptam a felkérést, hogy az időközben területben és lakosságszámban megnövekedett 9. számú választókerületben induljak az önkormányzati választáson. Jelenleg a harmadik ciklusban dolgozom Dunakeszi fejlődéséért és az időközben több ezerre növekedett 9. számú választókerület lakóiért. Az utolsó két ciklusban Családügyi Tanácsnoki feladatokat is elláttam, öt éve a Házasság Hete rendezvény szervezőbizottságának tagja, illetve már önálló szervezője vagyok.

Az EMMI 2018. szeptember 15. napjától 2023. szeptember 14. napjáig megbízott, hogy a Dunakeszi Tankerületi Központ mellett működő tankerületi tanács állandó tagjaként vegyek részt a tankerület munkájában.


Születési név:
Magócsi Veronika

Születési hely:
Budapest

Születési idő:
1943. 02. 24.

Foglalkozás:
nyugdíjas pedagógus, önkormányzati képviselő

Lakcím:
Dunakeszi, Nándorfehérvár u. 30.

E-mail:
bocsak.vera@gmail.com

Díjak:
1990 Miniszteri dicséret eredményes munkáért

Vissza az adatbázis nyitólapjára.