Bencze Zsolt

1963 óta lakom Dunakeszin.
Az általános iskolai tanulmányaimat a dunakeszi I. számú (ma Szent István) Általános Iskolában fejeztem be 1975-ben.
Középiskolába a Budapest XIII. kerületében lévő Kilián György(ma Németh László) Gimnázium kémia tagozatos osztályába jártam s 1979-ben érettségiztem.
11 hónapos sorkatonai szolgálat után 1980-ban kezdtem meg egyetemi tanulmányaimat a Budapesti Műszaki Egyetem Vegyészmérnöki Karán. 1983-ban kaptam meg vegyész üzemmérnöki diplomámat. 1985-ben végeztem a BME Szervező Vegyészmérnöki Szakán jeles eredménnyel.
Szakmai munkámat 1985-ben kezdtem a TAURIL Gumiipari Vállalat Abroncsgyárában technológus mérnökként. 1986-tól 1990-ig a TUNGSRAM Rt. Szervezési Főosztályán rendszerszervezőként dolgoztam. 1988-ban tanfolyami képzés keretében értékelemzői oklevelet szereztem. 1989-től részt vettem a TUNGSRAM Rt. Világbank által finanszírozott átalakítási tevékenységében a Szervezetfejlesztés értékelemzéssel munkacsoport tagjaként.
1990. januárjában megalapítottuk családi vállalkozásként az ABF Kft-t. A cég ügyvezetője édesapám Bencze István lett. Az én tevékenységem a cég teljes adminisztrációjának megszervezése és irányítása lett (kereskedelmi és pénzügyi vezető beosztásban). Az ABF Kft. bowden-szerkezeteket gyárt főként autóipari felhasználásra.
1993. februárjában cégünk technikai együttműködési szerződést kötött a Nippon Cable System Inc. nevű céggel.
1993. novemberétől szállítunk a bowdeneket a Magyar SUZUKI összeszerelő-sorára. A kommunikáció a SUZUKI-val főleg angol nyelven folyik.
1996 óta veszek részt a MAJOSZ(Magyar Járműalkatrészgyártók Országos Szövetsége) elnökségében.
1998-ban ISO9000-es belső auditori tanfolyamot végeztem el.
2008. februárjában elvégeztem a REFA Munkarendszer és folyamatkialakítás tanfolyamát majd 2009. januárjában sikeresen levizsgáztam a REFA Üzemszervező tanfolyam 2. részéből is.(Folyamatadatmenedzsment).
Édesapám betegsége, majd halála miatt 2008. decembere óta vagyok a Dunakeszin működő ABF Bowdentechnika Kft. ügyvezetője.


Születési név:
Bencze Zsolt István

Születési hely:
Budapest XIII

Születési idő:
1961-04-12

Foglalkozás:
kft ügyvezető

Lakcím:
2120 Dunakeszi Bajcsy-Zsilinszky u. 19/a.

E-mail:
benczezs@yahoo.com

Web:
/www.facebook.com/bencze.zsoltistvan

Díjak:
Cégünk az évek folyamán háromszor kapott minőségi díjat a Magyar SUZUKI Rt-nél és egyszer elnyertük az Év Beszállítója címet is.

Vissza az adatbázis nyitólapjára.