Újranyitás – részletes információk

2020. június 17. 11:53


Kedves Olvasóink!

A járványügyi veszélyhelyzet megszüntetése után, 2020. június 22-től (hétfőtől) központi és fiókkönyvtárunk újra látogatható lesz. Az újranyitás fokozatosan történik, alábbiakban közöljük az átmeneti könyvtárhasználati szabályokat.

Központi és fiókkönyvtárunk az következő hetekben az alábbi nyitvatartással várja az olvasókat:

Hétfő-kedd: 10-18
Szerda: 10-15
Csütörtök-Péntek: 10-18
Szombat-Vasárnap: zárva

Egyelőre csak dokumentumok visszahozatalára és előzetesen megkért dokumentumok elvitelére lesz lehetőség. A helyben történő szabadpolcos válogatás, az olvasóterem, a folyóirat-olvasó látogatása, a számítógép-használat és a nyomtatás átmenetileg szünetel. A központi könyvtár felnőtt és gyermekrészlegében, valamint a fiókkönyvtárban az ügyintézésre várakozók egymástól két méteres távolságban, a földön megjelölt csíkok mögött kell tartózkodjanak. Szájmaszk és a kihelyezett kézfertőtlenítő használata kötelező!

A kölcsönzés lehetőségei:

  1. Webes foglalás. A könyvtárban aktuálisan bent lévő dokumentumokra kölcsönzési igényt lehet bejelenteni online katalógusunkon (http://minerva.dkvk.hu) keresztül. Segédlet a foglaláshoz: http://dkvk.hu/elojegyzes-foglalas-hosszabbitas/ Egyszerre legfeljebb 10 dokumentumot lehet lefoglalni. A foglalás bejelölése után visszajelzést küldünk a teljesítésről, ezt követően lehet a dokumentumért személyesen eljönni. Kérjük, figyeljék, hogy melyik kölcsönzőhely állományába tartozó dokumentumot tetették félre, mert azt csak az adott szolgáltató helyen (központi könyvtárban, fiókkönyvtárban) vehetik át. A dokumentumot az olvasó részére 7 napig tesszük félre, ezt követően a félretételt minden további értesítés nélkül töröljük.
  2. Webes előjegyzés. Amennyiben a keresett könyv kölcsönzés alatt áll, az olvasóknak lehetőségük van arra előjegyzést tenni: http://minerva.dkvk.hu. Segédlet az előjegyzéshez: http://dkvk.hu/elojegyzes-foglalas-hosszabbitas/ Ha a könyvet visszahozzák, néhány napon belül értesítjük arról, hogy a nyitvatartási időben a dokumentum már átvehető. Az előjegyzett könyvet 14 napig tartjuk fent az Ön számára. Egyszerre előjegyezhető könyvek száma maximum 10 darab lehet.
  3. E-mailben a központi könyvtárban lévő dokumentumok esetében a foglalas@mail.dkvk.hu e-mail címen, a fiókkönyvtár esetében a fiok@mail.dkvk.hu e-mail címen leadott lista alapján. Ebben segítséget nyújt a könyvtár honlapján megtalálható online katalógus. E-mailen leadott rendelések esetén mindenképpen kérjük feltüntetni az olvasójegyen szereplő nevet és születési dátumot is! A beküldött lista alapján könyvtárosaink összekészítik az olvasó számára a kéréseket. Könyvtárlátogatás előtt feltétlenül várják meg a visszajelzést arról, hogy jöhetnek-e már a kért dokumentumokért. Kérhető könyvek száma maximum 10 darab lehet.
  4. Telefonon, (központi könyvtár: 06-27-341-853, 17-es mellék, fiókkönyvtár: 06-27-390-144), a könyvtár nyitvatartási idejében lediktált lista alapján. (H-K és CS-P: 10-18; Sz: 10-15)

Az újranyitás körülményei fokozott türelmet és együttműködést kívánnak mindannyiunktól.

Megértésüket köszönjük!